Izložba uskoro
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

QR Code

Trajanje

19 svi 2021 - 03 lip 2021

Akademija umetnosti u Beogradu / “Voyage, voyage”

„Voyage, voyage“ izložba grupe mladih umjetnika, izuzetnih diplomanata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, koji su još na ranim godinama akademije vrlo posvećeno preplitali teorijsko i umjetničko u svojim radovima.

Prof. Jelena Todorović govori o autorima:

“Također, kao Prodekan za međunarodnu saradnju FLU bila sam u prilici pratiti njihov rad u međunarodnim umjetničkim projektima (npr.AFAD Bratislava) gdje su pokazali izuzetnu studioznost, zrelost ali i prilagodljivost radu u međunarodnom timu. Krajem ove akademske godine, ovo troje sjajnih umjetnika je organiziralo zajednički projekt i izložbu na FLU “Hodanje po mesečini” koji je predstavio još nekoliko vrsnih kolega iz iste generacije i privukao dosta pažnje javnosti.

Svo troje umjetnikaUna Knežević, Milica Popović i Aleksandar Rakezić su osmislili svoje radove kao jedan komplementarni preplet različtih umjetničkih odgovora na temu putovanja. Sagledavanje putovanja kao dvostrukog procesa, vanjskog fizičkog, ali i duhovnog unutrašnjeg- je zajednička nit svih radova. Temeljeni na velikim romantičarskim umjetnicima “wanderlusta” (poput Caspera Davida Friedricha ili Ferdinanda Willumsena), njihovi radovi u sličnim smjernicama, kroz tri različite poetike razmatraju značaj putovanja kao procesa u kome odredište nije suštinsko, već je mnogo važnije da na njega stignete izmjenjeni, kao netko posve drugačiji.”

 • 00

  dan.

 • 00

  sat.

 • 00

  min.

 • 00

  sek.