Kako se prijaviti za izlaganje u Šira galeriji

Kako se prijaviti

za izlaganje
 1. Uvjeti natječaja:

Na natječaj za izložbe, umjetničke projekte/lab/radionice/work in progress i sl. mogu se prijaviti isključivo prijedlozi/koncepti koji su detaljno- idejno, organizacijski i vremenski razrađeni te u fazi pripreme.

Komisijski odabran/-u izložbu/projekt i uvršten/-u u godišnji izložbeni program ne može se mijenjati, autor/-ica ima obavezu izvesti ga u dogovorenom terminu prema unaprijed dogovorenim uvjetima.

 1. Rok prijave: u Kolovozu 2023.
 1. Način podnošenja prijave: isključivo na e-mail adresu: klittvay@alu.hr

Napomena: svi materijali (idejni koncept rada, fotografije, CV, tehničke specifikacije, troškovnik) moraju se nalaziti u privitku e-maila, u suprotnom neće biti prihvaćeni

 1. Profil sudionika natječaja:

Studenti diplomskih studija Grafičkog, Slikarskog, Kiparskog i Nastvaničkog odsjeka ALU, studenti diplomskih studija OZFIN-a, studenti 4. i 5. godine integriranih preddiplomskih i diplomskih studija OKIR-u, studenti specijalističkih i doktorskih studija ALU,  dobitnici rektorove nagrade i summa cum laude (automatski ulazak u konkurenciju), alumni ALU (do 5 godina od diplome), dolazni studenti diplomskih studija na međunarodnoj razmjeni upisanih u diplomski studij, studenti diplomskih studija partnerskih Akademija i srodnih fakulteta u i izvan Hrvatske.

 1. Prednost u izlagačkom programu imati će:
  • Projekti suradnje umjetničkih Akademija (likovne, dramske, muzičke) u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu: projekti unutar te kategorije imati će prednost pred ostalim projektima jer jačaju međuinstitucionalnu, kulturnu i međunarodnu suradnju Akademije i njezinih partnera
  • Projekti sastavnica Sveučilišta u Zagrebu
  • Projekti koji osim izložbenog dijela stavljaju naglasak na popratni dio izložbenog programa (npr. radionice, tribine, predavanja, edukativni programi, razgovori s umjetnikom, i sl.)
 1. Natječajna dokumentacija:

Potrebno je priložiti: Idejni koncept projekta, tehnička dokumentacija, troškovnik, fotodokumentacija, životopis autora (s naznačenom e-mail adresom i brojem mobitela).

 1. Natječajne kategorije:
  • Samostalna izložba (do 3 autora)
  • Skupna izložba (od 3 naviše autora)
  • Umjetnički projekt/lab/radionica/ work in progress i sl.
  • Popratni program (odvija se između 2 otvorenja izložbi)
 1. Odabir radova:

Stručno povjerenstvo sastavljeno od 5 članova- profesora ALU i voditeljice Galerije Šira po završetku natječaja za prijavu izložbenih projekata odabire i sastavlja program izložbene djelatnosti.

Stručno povjerenstvo neće razmatrati prijave koju su nepravodobne te koje ne odgovaraju uvjetima predviđenim ovim natječajem.

 1. Rezultati natječaja:
  rezultati natječaja bit će objavljeni u Rujnu 2023. godine na web stranicama Galerije Šira i ALU, Facebook stranici Galerije Šira i na oglasnoj ploči upravne zgrade ALU u Ilici 85

 1. Realizacija natječaja za izložbenu djelatnost u tekućoj godini (siječanj - prosinac):
  • Primanje prijava na natječaj: do 20.8.2023.
  • Objava rezultata natječaja: 15.9.2023.
  • Otvorenje 1. izložbe u Galeriji Šira: u toku siječnja 2024. godine
  1. Broj izložbi/projekata/radionica:
   oko 18

  Za sva pitanja, obratite se u.z. voditeljici Galerije Šira:

    Korana Littvay, mag.pov.umj. i sla.

    mob: 099 244 2117
    e-mail: klittvay@alu.hr

    Pristigle prijedloge prilikom zatvaranja Natječaja razmatra Savjet Galerije Šira:

    Red.prof.art. Zoltan Novak, predsjednik Savjeta
    Izv.prof.art. Danko Friščić
    Doc.art. Maja Rožman 
    Izv.prof.art. Neven Bilić 
    Izv.prof.art. Ivan Slipčević

    Preuzmite tlocrt galerije