Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Studenti
QR Code

Trajanje

05 - 09 lip 2023
Događaj je završio!

Animafest 2023.

Skupna izložba radova studenata  Akademije umjetnosti Sveučilišta Nova Gorica, Slovenija.

Bit animacije je u stvaranju  novih svjetova od nule, to je umjetnička forma koja isprepliće različite kreativne discipline, uključujući slikarstvo, skulpturu, fotografiju i film, kako bi proizvela zadivljujuća djela koja su veća od zbroja svojih dijelova. Na Akademiji umjetnosti Sveučilišta Nova Gorica nastojimo studentima ponuditi širok raspon izražajnih alata, kako bi studenti istraživali izvan tradicionalnih umjetničkih granica. Studenti djeluju i kao vodeći autori i kao članovi dinamičnih kreativnih timova. Kroz program stječu razumijevanje područja koje su odabrali, a istovremeno razvijaju široku bazu znanja i kritički pogled na suvremene tehnologije, umjetnost, informacijske medije i društvo. Naša je misija usmjeriti studente u diplomante koji ne samo da posjeduju vještine, već i kreativnu iskru i sposobnosti kritičkog razmišljanja potrebne za napredovanje u industriji koja se stalno razvija.

Na izložbi predstavljamo diplomske filmove Miha Reje, Anje Paternoster, Katarine Blažič, Amadeje Kirbiš i Nike Karner te diplomski film Sandre Jovanovske. Projekti sadašnjih studenata Dragane Stanković, Domena Sajovica, Melite Sandrin, Tamare Taskove, Nede Ivanović, Anđeline Petrović još su u produkciji i predstavljeni su scenografijama, lutkama, animacijskim sekvencama i AR nacrtima. Mentori studentima  bili su Kolja Saksida (voditelj Modula animacije) i Timon Leder. Na izložbi će biti prikazan i izbor iz redovitih gostujućih mentorskih produkcijskih radionica koje organiziramo – uključujući kratke radove producirane s Michaelom Freijem, Milošem Tomićem, Sashom Svirsky & Nadyom Svirskaia te na radionici u suradnji sa Stoptrik festivalom, pod mentorstvom Huga Covarrubiasa.

Ovaj događaj je završio.

Tags: