Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

QR Code

Trajanje

12 - 21 lis 2023
Događaj je završio!

Vrijeme

09:00 - 16:00

Artupunktura 2023

Organska inteligencija / učenje suživota

Artupunktura, jedinstveni projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, predstavlja platformu za kulturu i umjetnost koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem brojnih umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu  treću godinu sudjeluje u art platformi Artupunktura. Prošle godine se ALU u projekt uključila izložbom “ALU Perspektiva“ koja je predstavila presjek najboljih godišnjih studentskih  radova svih 6 odsjeka ALU i 5 pozivnih međunarodnih izložbi, a u sklopu ovogodišnje teme projekta „Mapiranje novih vizija i ekosustava grada“ uključuje se  pozivnom skupnom izložbom radova diplomantice i alumna ALU Zagreb te Urbanim land art projektom u vidu instalacija i popratnog programa.

Izložba pod nazivom „Organska inteligencija-učenje suživota„ autora- Sare Tomas, Tina Dožića, Teute Gatolin i Vjerana Vukašinovića.  biti će realizirana u galeriji Šira od 12.-21.10., dok će Urban land art projekt u produkciji i pod mentorstvom Alena Novoselca, Ivane Ožetski i  Nataše Hrust te studenata ALU Zagreb: Julijane Bočkaj, Kaje Dujmić, Marije Jakupanec, Marine Brkić, Matee Despot i Rudija Markovića u vidu instalacija biti postavljen u užem centru Zagreba, na potezu od Botaničkog vrta, Trga kralja Tomislava, preko Trga J.J. Strossmayera, do Trga bana Jelačića.

Uz instalacije,popratni Urban land art program biti će postavljen u galeriji Putolovac od 17.-21.10.2023.

Svi programi biti će realizirani i u sklopu manifestacije Reli po galerijama koja će se održati 14.10. 2023. i u sklopu koje će galerija Šira biti ishodišna točka.

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h) od 12.-21.10.2023.

Izložbu u galeriji Putolovac možete pogledati u radnom vremenu Galerije ( pon-sub: 17-20 h) , od 17.-21.10.2023.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba

Pratite nas na web i facebook stranicama i Instagram profilima:

www.alu.unizg.hr

www.shira.alu.hr

www.artupunktura.hr

www.facebook.com/akademijalikovnih.umjetnosti

www.facebook.com/GalerijaShira

www.facebook.com/visitzagreb

www.facebook.com/relipogalerijama

ig:@aluzagreb
ig: @galerijashira
ig: @zagrebtourist
ig:@relipogalerijama

S poštovanjem,

Korana Littvay,mag.edu.pov.umj.i sla.

Voditeljica fundusa umjetnina i zbirke studentskih radova
Voditeljica Galerije Šira
Akademija likovnih umjetnosti
Sveučilište u Zagrebu

Ilica 85

10000 Zagreb

Kontakti:

klittvay@alu.hr

099 244 2117

Artupunktura 2023 plakat Šira

Artupunktura 2023 plakat Putolovac

Artupunktura katolog PDF

Ovaj događaj je završio.

Tags: