U uredu doktora, Stockholm, 1991. Dejan Gotić: Upoznavanja 2 – Životna mudrost
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Dejan Gotić
QR Code

Trajanje

15 srp 2019
Događaj je završio!

Dejan Gotić: Upoznavanja 2 – Životna mudrost

U Galeriji Šira imali smo zadovoljstvo upriličiti izvedbu performansa Dejana Gotića pod nazivom “Upoznavanja 2 / Životna mudrost”.
Serijom performansa pod zajedničkim nazivom “Upoznavanja” predstaviti će se publici tijekom 2019. godine, dok je performans predstavljen u Galeriji Šira drugi je u nizu različitih performativnih izlaganja u ovoj seriji.

PORUKA AUTORA

Na desetu godišnjicu smrti svjetski proslavljenog doktora Erika H. Svenssona (1912. Eksjö – 2009. Stockholm), zaslužnog za revolucionaran razvoj i napredak umjetničkog izričaja 20. stoljeća, zagrebačka će publika imati priliku detaljno se upoznati s radom i teorijskim konceptima koje je ovaj briljantni um iznjedrio tijekom svog plodnog teoretskog rada, a sve to kroz izlaganje i razgovor pripreman posebno za ovu prigodu, kao hommage osobi uz koju sam proveo većinu svoga života i profesionalnog stvaralaštva i uz koju sam postojano i predano bio do njenih zadnjih trenutaka. Kad je ovaj iznimni doktor teorije umjetnosti, te predani pratitelj umjetničkih tendencija 1937. stvorio teoriju holističke interkonekcije u umjetničkoj produkciji, nije samo unaprijedio stvaralaštvo i izraz generacija umjetnika koji su obilježili 20. stoljeće, nego je utabao put za životnu obnovu i novi smisao nebrojenom mnoštvu običnih ljudi, čak i onih nepovezanih s uzvišenim svijetom umjetnosti kao takve. Biti će ovo prilika za zajedničku izgradnju novih sebstava, izdignutih iznad prašine besmisla i besciljnosti kojima nas ovaj svijet nastoji uvući u svoj beživotni kalup. Prilika za zahvalu čovjeku i teoriji koja je to omogućila! Doktore Svensson, hvala Vam!

Moderator sesije – prof. dr. znanosti umjetnosti Luana Lojić

ŽIVOTOPIS

Dejan Gotić rođen je 1987. godine u Zagrebu. Nakon maturiranja na Odsjeku grafičkog dizajna u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, upisao je Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 2013. godine na Odsjeku za animirani film i nove medije. Osim djelovanja u obliku filmskih autorskih uradaka, te vođenja brojnih radionica pri Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i drugim obrazovnim institucijama, od nedavno se bavi i galerijskim izlaganjem.

Ovaj događaj je završio.

Tags: