Dobitnici Rektorove nagrade
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Profesori
Studenti
QR Code

Trajanje

03 - 11 srp 2019
Događaj je završio!

Dobitnici Rektorove nagrade

Izložbom u Galeriji Šira pod nazivom Dobitnici Rektorove nagrade / Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu / Projekti suradnje sa sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu predstavljeni su dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019., radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, od individualnih do kompleksnih projekata suradnje ostvarenih sa studentima i mentorima Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Tijekom otvorenja izložbe studenti su pretpremijerno izveli dio glazbene komedije #Priležnici, realizirane kao samostalan studentski projekt četiriju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Zajedničku kulturno-umjetničku suradnju na stvaranju kazališne predstave Sablasna sonata, predstavili su studenti prezentacijom popraćenom projiciranom fotodokumentacijom koja je pratila sam proces kreativnog stvaranja, ali i kratkim uprizorenjem dijela predstave. Rad na projektu Kratki spoj – MI stroj, uz prikaz vizualnih rješenja, studenti su također predočili prezentacijom, ali iz sva tri kuta ove interdisciplinarne suradnje – umjetničkog dijela projekta, dijela vezanog uz tehnologiju, ali i povijest umjetnosti. Prezentirana su i vizualna rješenja za opernu predstavu Gustava Mahlera Iz čudesnog dječakovog roga, a nagrađeni istraživački rad u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad iz interdisciplinarnog područja umjetnosti prezentacijskim je panoom predstavila studentica Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina.

Detaljnije o popisu dobitnika i sažetcima nagrađenih radova možete potražiti na slijedećim linkovima:

Popis dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./19

Sažetci nagrađenih radova, 2018./19. akademska godina

Ovaj događaj je završio.

Tags: