Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

QR Code

Trajanje

13 pro 2023
Događaj je završio!

Erasmus iskustva

U srijedu 13. 12. održan je edukativni program “Erasmus iskustva” u sklopu EPP-a (edukativno proširenog programa).

Razgovarali smo s Astrid Jakšić i Tarom Stanić koje će nam podijeliti svoja Erasmus iskustva na Akademie der Bildenden Künste u Münchenu i na Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu. Odgovorile su  nam na česta pitanja koja se pojavljuju kod svih zainteresiranih sudionika Erasmus programa te su nam podijelile korisne informacije: od samog procesa prijave za Erasmus do pronalaska smještaja, suočavanja s različitostima na akademijama pa do mnogih drugih praktičnih savjeta.

Odnos vlastite tjelesnosti sa slikarskim platnom obilježava likovni rad Astrid Jakšić (2001., Zagreb). Ekspresivnim potezima gradi dinamične kompozicije u mediju akrila, uljanih boja, tuša, ugljena i krede na velikim formatima. Studentica je druge godine diplomskog sveučilišnog studija Likovne kulture u klasi izv.prof.art. Gordane Bakić Vlahov. Provodi semestar na Akademie der Bildenden Künste München u Njemačkoj (ak. god. 2022./2023.) u klasi profesora Sebastiana Trögera u sklopu Erasmus studentske razmjene. Dobitnica je Pohvale Akademijskog vijeća za uspješan rad (ak. god. 2020./2021.).

Tara Stanić (1998., Zagreb) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, odsjek Likovne kulture, smjer Grafika u klasi profesora Igora Čabraje. Kroz grafiku, ilustraciju, strip i slikarstvo istražuje groteskno, fantastično, otuđenost i samoću. Koristeći naraciju i imaginarna čudovišta spaja neobično, jezovito i duhovito. Samostalno je izlagala na izložbi “Znaš li da postoje dimenzije s različitim ishodima” u Galeriji Galženica (2023.), “Životinje” u Galeriji Polica, ALU(2023.) i izložbi “Samo snovi” u Laubi (Projekt “Šalji dalje”,2022.). Sudjelovala je na grupnim izložbama u Zagrebu (ALU, 2018. – 23., HDLU, 2022.) i Antwerpenu (Kraljevska akademija likovnih umjetnosti 2019., galerija TICK TACK, 2020.) gdje je boravila u sklopu Erasmus programa (2019.).

Ovaj događaj je završio.