Izložba “Ljepota detalja, transformacija i struktura – Kokolitoforidi Jadrana”
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Profesori
Studenti
QR Code

Trajanje

28 kol 2019 - 05 ruj 2019
Događaj je završio!

Izložba “Ljepota detalja, transformacija i struktura – Kokolitoforidi Jadrana”

Zadovoljstvo nam je predstaviti izložbu pod nazivom “Ljepota detalja, transformacija i struktura – Kokolitoforidi Jadrana”, koja se od 28. kolovoza 2019. godine predstavlja kao dvostruki postav u Galeriji Šira i Galeriji Forum.

Izložba u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog botaničkog društva, održala se u sklopu 7th European Phycological Congress koji je održan od 25. do 30. kolovoza 2019. godine u Zagrebu.
Predstavlja sinergiju znanosti i umjetnosti koja okuplja znanstvenike i umjetnike, profesore i studente, modernu tehnologiju i različite umjetničke tehnike.

Elektronske mikrofotografije kokolitoforida, koji će biti izloženi, uzeti su iz uzoraka prikupljenih u studiji provedenoj tijekom 2013. godine u šibenskom akvatoriju i ušću rijeke Krke. Istraživanje je provedeno u okviru suradnje između Sveučilišta u Uppsali, Sveučilišta u Oslu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta „Ruđer Bošković“. Ove mikrofotografije kokolitoforida bile su inspiracija studentima Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u umjetničkim tehnikama slikanja, kiparstva, grafike i stakla i mnogim drugim.
Na izložbi su predstavljene fotografije Luke Šupraha (Department of Biosciences, University of Oslo) i Jorijntje Henderiks (Department of Earth Sciences, Uppsala University), radovi Matije Plavčića, Lucije Žuti, Mateja Ninčevića, Ante Pereze, Karla Risa, Ana Marie Maravić, Helene Bosnić, Tare Beata Racz, Vide Meić, Mateja Vukovića, Luke Kuševića, Petre Šabić, Monike Milas, Lore Elezović, radovi studenata ALU u sklopu radionice izrade mozaika pod mentorstvom red.prof.art. Miluna Garčevića, te studenata ALU u sklopu radionice stakla pod mentorstvom red.prof.art. Antona Vrlića.

U okviru kongresa realizirane su i slijedeće izložbe:
– Samostalna izložba “Mikroskopske relikvije” Isabelle Rochemars, Francuski institut u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb;
– Samostalna izložba Ide Blažičko, 25-30. kolovoza 2019., Hotel Esplanade, Zagreb.

Više o izložbi “Kokolitoforidi Jadrana”, te kongresu možete pronaći na slijedećim linkovima:
http://epcseven.biol.pmf.hr/social-events/
http://efk.alu.hr

Ovaj događaj je završio.

Tags: