QR Code

Trajanje

14 svi 2024
Događaj je završio!

Kolekcionart.com / stvaranje tržišta za mlade umjetnike

Kolekcionart.com digitalna je platforma koja je u svojih prvih godinu dana postojanja uspjela dati doprinos dinamiziranju tržišta umjetnina u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na stvaranje tržišta za mlade vizualne umjetnike. Trenutno je na platformi predstavljeno 15 umjetnika, od apsolvenata do onih koji su akademiju završili unazad desetak godina. Kombinacijom komunikacije putem digitalnih kanala i kroz live evente uspjeli su aktivirati zajednicu ljubitelja umjetnosti, koja sada po prvi put do djela mladih umjetnika može doći 365 dana u godini, putem jednostavnog i transparentnog procesa.

Na predstavljanju digitalne platforme govoriti će se o sljedećim temama:

– Zašto su pokrenuli Kolekcionart, i kako su zadovoljni s prvom godinom djelovanja? Kakvo je zapravo tržište umjetnina u Hrvatskoj iz njihovog iskustva?

– Na koji način umjetnici mogu pristupiti platformi, i što je ono što se traži pri biranju novih umjetnika? Kakvi radovi najbolje rezoniraju s publikom?

– Više o ljetnoj umjetničkoj rezidenciji koju Kolekcionart organizira u suradnji s Galerijom Antun Gojak u Makarskoj od 13.07.-28.07. Prijave su otvorene do 15.05., a više o rezidenciji na njihovom webu !

– Q&A

Prezentacija u sklopu EPP – a (edukativno/proširenog programa) galerije, 14.5. u 19 h

www.facebook.com/GalerijaShira
@galerijashira
@kolekcionart_
kolekcionart.com

Ovaj događaj je završio.