Manuela Pauk / Život pod velikim pritiskom
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Manuela Pauk
QR Code

Trajanje

18 - 30 svi 2022
Događaj je završio!

Manuela Pauk / Život pod velikim pritiskom

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje samostalne izložbe akademske kiparice Manuele Pauk – pod nazivom “Život pod velikim pritiskom”, koja će se otvoriti u srijedu, 18.05.2022. u 19 h, u galeriji Šira.

Iz predgovora izložbe:

“…Neznatan, kao i mnoga morska bića – sve dok ne dođe vijest da su izumrla. Skrivena ljepota morskoga dna ovdje iz Mauelinih ruku u dva vida: na svjetlu da opazimo te nježne oblike, podatne, u raskoši boja; u mraku da svjetlucanjem pokažu svim neprijateljima koliko su opasni. Otrovom neprijatelja se naoružaju. Psihodelični kradljivci mora. Pipcima dodiruju, kušaju, njuše. Perjanica od škrge je poput periskopa. Na njihovu sreću – nisu nam na jelovniku, stoga nebitni. No, mogli bismo ih doživjeti sada kroz zemljanu formu oblikovane, ljudskom rukom oslikane kao bića više od želatinozne mase, bilo sićušna, bilo divovska (od vrste). Savršeno sjednu na dlan: “stopalom” za hranjenje.

Iz mora smo izašli, u more ćemo se vratiti. Pepeo smo smislili u civilizaciji. Na dva stopala. Zaboravili da smo počeli s jednim kao i ovaj golać. Hermafrodit usamljen na morskom dnu. Preživjet će i kad mi sebe uništimo. Valoviti rubovi stvorenja smiješe nam se.”

                                                           Jadranka Pintarić

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Manuela Pauk “Život pod velikim pritiskom”

Ovaj događaj je završio.

Tags: