Nikola Zelmanović: Ovdje i sada
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Nikola Zelmanović
QR Code

Trajanje

12 - 19 ruj 2016
Događaj je završio!

Nikola Zelmanović: Ovdje i sada

“Ovdje i sada” putovanje je u kojem se traži ponovna procjena, putovanje u nepoznate dubine naših misli. Projekt se sastoji od fotografija koje pobuđuju osjećaj promjene. Različite fotografske tehnike zamagljuju granice poznatoga. Zaigranost u svojstvima tehnike i semiotičkom značenju suptilno nam pruža priliku za dvojaku interpretaciju. Ta zaigranost otvara komunikaciju između unutarnje emocionalne retorike i vizualne retorike, koja otvara put propitkivanju. Fotografija postaje katalizator misli svakog pojedinca. Ono što vidimo ne pripada više “stvarnosti”, niti je to što vidimo fotografski negativ “uhvaćenog” trenutka. Automobilska nesreća u kontroliranim uvjetima mehanička je reprezentacija stvarnosti, snimljena u potpunosti digitalnom kamerom. Zatim se reprezentacija tog događaja u video formatu direktno projicira na fotografski papir za analognu fotografiju. Papir služi kao reprezentacija trenutaka u sudaru/nesreći prilikom kojih je došlo do bljesaka svjetla.

ŽIVOTOPIS

Nikola Zelmanović rođen je je 1990. godine u Zagrebu. Titulu prvostupnika kinematografije i film i video produkcije dodijelila mu je Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je na magisteriju iz fotografije na Royal College of Art u Londonu. Do sada je sudjelovao na velikom broju grupnih izložbi poput izložbe “Nova imena” u galeriji Ulupuh u Zagrebu (2011., 2013.); Rovinj Photodays (2011.); Erste fragmenti 8 u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (2012.); Santorini Biennale of Arts u Grčkoj (2012.); Fotografija industrije u Zagrebu (2012.).

Ovaj događaj je završio.

Tags: