QR Code

Trajanje

19 - 30 ožu 2024
Događaj je završio!

PASIONSKA BAŠTINA / Moj doživljaj muke

Skupna izložba

Svečanosti Pasionske baštine održavaju  se već 33. godinu u gradu Zagrebu, a u zadnjih desetak godina i u drugim gradovima Hrvatske (Zaprešić, Samobor, Đakovo, Jastrebarsko, Dubrovnik). Manifestacija je osnovana sa ciljem očuvanja od zaborava naše kulturne baštine, ali i kao poticatelj novog umjetničkog stvaralaštva u području književnosti, glazbe, likovnosti kroz održavanje trijenalnih natječaja, a čiji su rezultati dali niz izložbi, koncerata i književnih dijela koja su bila iznimno prihvaćena, prepoznata i nagrađena od strane šire javnosti i struke.

Kao jedinstvena manifestacija, u preduskrsno vrijeme nastoji svojoj vjernoj publici i javnosti prenijeti duh blagdanskog ozračja, pokazati našu baštinu i raznovrsnost običaja, te naše bogato kulturno glazbeno, likovno i književno stvaralaštvo kroz niz koncertnih izvedbi, nastupa kulturno-umjetničkih društava i pučkih pjevača te likovnih izložbi i književnih događanja.

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h) do 30.3.2024. 

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

Pratite nas na facebook stranici te Instagram profilu galerije Šira:

https://www.facebook.com/GalerijaShira

@galerijashira

Ovaj događaj je završio.

Tags: