Razgovor s mladim umjetnicima: "Što nakon diplome?"
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Lora Elezović
Mia Matijević Akrap
Zdenko Mikša
QR Code

Trajanje

17 velj 2023
Događaj je završio!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Razgovor / Što nakon diplome?

Pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže u petak, 17.02.2023., u 18 sati u Galeriji Šira na popratnom programu – razgovoru s mladim umjetnicima pod nazivom „Što nakon diplome”.
Razgovarati ćemo s mladim perspektivnim umjetnicima- Lorom Elezović, Miom Matijević Akrap i Zdenkom Mikšom o njihovim iskustvima i snalaženju u svijetu umjetnosti nakon završetka studija. Ovo će biti iznimno vrijedna prilika da se suočimo s izazovima nakon diplome i dobijemo vrijedne smjernice o tome kako uspješno nastaviti graditi umjetničku karijeru.
Stoga, pozivamo vas da nam se pridružite u galeriji Šira na ovom edukativnom programu.

Mia Matijević Akrap

Mia je talentirana umjetnica rođena 1995. godine u Požegi. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2020. godine, a može se pohvaliti s pet samostalnih izložbi i brojnim sudjelovanjima na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također, sudjelovala je na tri rezidencijalna programa u Francuskoj, Njemačkoj i Litvi te Erasmus+ stručnoj praksi u Njemačkoj.

"Što nakon diplome?" razgovor s Miom Matijević Akrap

Mia će zajedno s ostalim umjetnicima podijeliti svoja iskustva o snalaženju nakon diplome i nastavku rada u umjetnosti. Otkrit će nam kako su se nosili s izazovima na tom putu te dati korisne smjernice za mlade umjetnike koji su upravo zakoračili u umjetnički svijet.

Zdenko Mikša

Zdenko Mikša, rođen 1995. u Zagrebu, koji nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, upisuje Akademiju likovnih u Zagrebu gdje 2018. godine upisuje Diplomski studij Likovne kulture, smjer Grafika. Njegovo umjetničko stvaralaštvo obuhvaća ilustraciju, karikature, stripove i pisanje, a aktivno sudjeluje i kao animator i edukator dječjih radionica.

"Što nakon diplome?" razgovor s Zdenkom Mikša

Svoje radove izlagao je na brojnim izložbama i radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Ovom prilikom, Zdenko će s nama podijeliti svoja iskustva u svijetu umjetnosti nakon diplome, kao i savjete za uspješno snalaženje u umjetničkom svijetu.

Lora Elezović

Lora Elezović rođena je 1995. u Torontu, Kanadi.
Godine 2014. maturirala je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te upisala preddiplomski sveučilišni studij Likovne kulture na ALU u Zagrebu.
Godine 2017. upisala je diplomski sveučilišni studij Likovne kulture, smjer nastavnički u klasi profesora Igora Čabraje i komentorice profesorice Ines Krasić, s glavnim umjetničkim predmetom Grafika i primijenjena grafika na ALU u Zagrebu.
Godine 2020. diplomirala je na ALU diplomski sveučilišni studij Likovne kulture, grafički odsjek i stekla zvanje magistra edukacije likovne kulture.

"Što nakon diplome?" razgovor s Lorom Elezović

Izlagala je na pet samostalnih izložbi i na  50 –ak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
Aktivno se bavi vođenjem likovnih radionica od 2017. godine.
Članica je HDLU-a od 2020. godine.

Godine 2021. postala je ambasadorica za austrijski Cretacolor umjetnički pribor, Uni –ball, Fabriano, Magnani i Wacom.

Dobitnica je nagrade Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku” na 36. Salonu mladih, 2022.godine.

Ovaj događaj je završio.