Sibel Latin 'U-turn'
Galerija Šira

Organizator

Galerija Šira

Galerija Šira prva je galerija Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, namijenjena izlagačkoj djelatnosti studenata. Preradovićeva 13, Zagreb.

Autori

Sibel Latin
QR Code

Trajanje

28 svi 2020 - 07 lip 2020
Događaj je završio!

Sibel Latin / U-turn

U Galeriji Šira u razdoblju od 28.05.-07.06.2020. imali smo čast ugostiti autoricu Sibel Latin, koja o svojem radu kaže:

“U svom radu nastojim pratiti put između povijesti, naslijeđa, povijesnih prostora , kulture te kako ih danas zatičemo u svakodnevnom životu i društvu. U radu pod naslovom ”U turn” tematiziram  prostor Francuskog paviljona, njegove povijesne značajke, vrijeme kada napušta svoju prvotnu funkciju prostora za izlaganje najnovijih tehničkih dostignuća i promjenom smjera u funkciji koji se događa u razdoblju 2. svjetskog rata kada služi kao mjesto za sakupljanje zarobljenika. Kako ističe W.G. Sebald u djelu ”Austerlitz” :” naši najbolji planovi tijekom svog ostvarenja preokrenu se u svoju suprotnost.” Područje prešućenih narativa, fabriciranje činjenica u političkom i javnom prostoru, zaborav, prikazujem u seriji slika kao kombinaciju konstruiranog, iluzornog povijesnog prostora i apstraktnih kompozicija. Razmišljam u nizu slika koje mi služe kao rizom i pomažu u povezivanju povijesnog, sadašnjeg, društvenog i intimnog koda.

IZ PREDGOVORA IZLOŽBE

Govorimo o autorskoj namjeri da se iz sadašnjeg trenutka, prolaznosti i svakodnevice, otkriju strukture i mjere prošlosti i pamćenja. Mogućnosti da se slikama zaokupi jedan prostor zamijenjena je uzbudljivim traženjem uzorka, fragmenta, ostavljanjem margina, praznina u koje se upisuju druga značenja. Pamćenje i suvremenost, prošlo i povijesno otkriva se na ovoj izložbi kao neophodan pokretač stvaralačke i životne strategije, kao ono što nam treba zbog svjetla i mraka, prolaznoga i svakodnevnoga…-kao ono u čijem licu tražimo vlastito lice, identitet.

Miroslav Mićanović

ŽIVOTOPIS

Sibel Latin je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirala 2015. godine, u klasi prof. Zoltana Novaka i komentorice izv. prof.mr. art Tanje Dabo . Tijekom studiranja, 2014. godine  sudjelovala je na Berlin Summer University of Arts na Unversitat der Kunste Berlin, kod prof. Valerie Favre i prof. Roberta Lucandera. Sudjelovala je na radionici kod vizualnog umjetnika Gorana Trbuljaka i prof. Tanje Dabo u organizaciji ALU 2014. godine te na radionicama u sklopu ALU.

Tijekom studiranja izlagala je na nekoliko skupnih studentskih izložbi:

  • Galerija Oris  2013. I 2014. godine,
  • Galerija Greta  2013. godine,
  • Galerija Kristofor Stanković  2015. godine
  • Galerija Galurija  izložba ‘Act-fact’  2015. godine
  • Samostalna izložba u izvaninstitucionalnom prostoru, Brač, Hrvatska 2016. godine
  • Galerija Klovićevi dvori, izložba ARThoc, 2016. godine

Redoviti je član HDLU-a od 2015. godine.

Od 2016. godine radove razvija uz mentorski rad multimedijalne umjetnice Renate Poljak.

Kontakt

Mobitel: +385 98 232658

e-mail: sibel.latin@gmail.com

Deplijan izložbe: digitalni deplijan Sibel Latin ‘U-turn’

Ovaj događaj je završio.

Tags: