QR Code

Trajanje

17 - 27 sij 2024
Događaj je završio!

Suradnja ALU-ŠPUD / Odd i mrazni divovi

 Iz predgovora izložbe:

Tijekom školske godine učenici na predmetu Pismo prolaze kroz različite vrste pisama, od jednostavnijih do težih, i godinu završavaju uvodom u kaligrafiju. Zadaci im često sadržavaju i element ilustracije te je ova izložba osmišljena kao kulminacija nastavne godine.

Kao svojevrstan završni rad iz predmeta Pismo, učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (školske godine 2022/23.) izradili su skupni projekt pod nazivom „Odd i mrazni divovi“. Naslov je potekao iz istoimene knjige svjetski poznatog autora Neila Gaimana. Simpatična priča o dječaku koji susreće bogove nordijskog panteona i kreće na pustolovinu da spasi Asgard, poslužila je učenicima kao predložak za izradu vlastitog izdanja.

Učenici (njih ukupno 99) su tušem i perom ispisali svaki po jednu stranicu teksta vrpčastim pismom za koju su izradili i ilustraciju u tehnici i stilu po izboru. Nastavnica mag.educ. art. Lucija Jerković je tekst (izdanje Mitopeja 2018.) prilagodila broju učenika na način da svaka stranica ima deset redova s gotovo jednakom količinom znakova bez razmaka. Radovi svih učenika zatim su uvezani u četiri sveska po razredima. Audio naraciju čita novinar i komunikolog Krešimir Sočković.

mag.educ. art. Lucija Jerković

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h) do 27.1.2024. 

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba.

Pratite nas na web i facebook stranici te Instagram profilu galerije Šira:

www.facebook.com/GalerijaShira

@galerijashira

Ovaj događaj je završio.

Tags: